Klíma felszerelés Klíma felszerelés, szerelés, beszerelés, javítás.
Főoldal Szerelők Regisztráció Klíma tipusok E-mail Kapcsolat Társoldalak
 

Mai ltogatk:
sszes ltogat:
Egyedi ltogat:


    

Klímák Bitcoin-ért? www.btcpiac.hu


Mikor nem rdemes s rdemes inverteres klmaberendezst vlasztani?

Nem rdemes inverteres klmaberendezst vsrolni ha vente csak nhny napot zemel, kihasznltsga minimlis. Hiba zemeltet inverteres a klmaberendezst, ha az energia megtakartsa az A energia osztly ellenre ves szinten nem jelents a kevs zemid miatt.

A klma ftsi funkcijt hasznlva rdemes inverteres klmaberendezsben gondolkodni, mert az on-off rendszer klmaberendezsek ltalban -5 °C-os kls hmrskletig zemeltethetek, ezutn eljegesedhetnek.


A tli idszakban ftsre hasznlni rdemes az inverteres klmaberendezst olyan helyeken javasolt, ahol a ftsrendszer kiptse jval nagyobb beruhzst ignyel mint az inverteres klmaberendezs beszerelse. Pldul nyaralban vagy webruhzakban, ahol nem tartzkodnak folyamatosan.

Az inverteres klmt rdemes-e hasznlni ftsre?

Biztonsgi tartalknak kitn vlaszts, az Orosz Ukrn gzvita miatt tbb vben is a hazai fldgztartalkot kellet ignybe venni. Villamos energia korltozsra nem volt mg plda a hztartsokban az utbbi 10 vben. Nincs gz, akkor ez egy teljes rtk ftsi megolds lehet.

Az inverteres klmaberendezs ftsre hasznlhat, hatsfoka 0 °C felett kivl. 1 kW villamos energibl kpes ellltani akr 5 kW henergit. Az energiabesorolsi tblzatban COP szval jellik meg klmaberendezsek energiahatkonysgt fts zem mdban A-tl F-ig tart energiabesorolssal. Az A energiaosztly a legjobb az F energiaosztly a legrosszabb a klmakszlkeknl. A hatsfokot szmtani egyszer,a leadott hteljestmnyt kell osztani a felvett villamosteljestmnnyel. A kapott szmot a mellkelt tblzatban megkeresve , lthat az energiabesorols.

Ftsre akarjuk hasznlni a klmaberendezst az inverteres klmakszlk a megfelel vlaszts, hatsfoka a gzftshez kpest sokkal jobb 0 °C kls hmrsklet felett. A hatsfok cskkens 0 °C alatt ftskor a klmaberendezs kltri egysgnek mkdsekor jelentkezik, a hcserl felletn nem vz hanem jg kpzdik. A jeget idszakonknt a klmaberendezs leolvassza, az olvasztshoz felhasznlt energia amg a jgbl vz lesz okozza a hatsfok cskkenst. Az inverteres klmaberendezssel a ftsignynek megfelel hmrsklet elrhet s tarthat, 0 °C felett olcsbb megolds lehet inverteres klmval fteni mint a gzzal!

vente csak 1-2 hnap amikor a hmrsklet 0 °C alatt van, ltalban 10 hnapon keresztl hasznlhat a klma ftsre, ami ha energiatakarkos nem htrny. Ha fteni kell az inverteres klmaberendezs a legjobb vlaszts, mivel nmelyik klma tpus -20 °C kls hmrskletig is kpes ftst elltni megfelel hatsfokkal. Az albbi energiabesorolsi tblzat a klmaberendezsekre vonatkozik:

Energiabesorols
hts
                                Energiabesorols
fts


1 kW villamosenergibl, a tblzat szerinti kW henergit llt el a klmaberendezs.

A pirostl a zld fel nvekszik az energia hatkonysgi besorols.    Főoldal  |   E-mail  |   Kapcsolat

Valid XHTML 1.0 Transitional